Vánoční lezecký trip do Španělska - Vojta Trojan

Vánoční Španělsko

Jako každý rok, jsme se i letos o Vánocích vydali za lezením do Španělska, konkrétně do Katalánska (oblasti Margalef, Siurana). Letos se zas podařilo poskládat hodně silnou partu lezců a hlavně dobrejch kamarádů, takže bylo jasný, že se můžeme těšit na těžký přelezy a taky kvalitní zábavu po večerech. Prostě klasika.. ideální způsob jakým chcete trávit Vánoce.

Letos se mi fakt dařilo. Neřekl bych, že jsem měl až takovou formu, spíš to celý nějak dobře fungovalo. Neměl jsem nějaký zásadní očekávání. Plán byl vylízt asi 4 cesty rozlezené z loňska v obtížnostech 8c-8c+ a pak si vybrat nějaký další hezký cesty. Chtěl jsem si to celý hlavně užít a moc to nehrotit, což se ukázalo jako klíč k přelezům a hlavně celkově povedenýmu tripu.

1_3

Byl tam jeden dokonalej den o keterej bych se chtěl podělit. Teplota okolo 8°, jasno a studenej,suchej vnitrozemskej vítr. To už jak vystrčíte ráno hlavu z okna tak víte, že dneska to bude lepit jak blázen. Dopoledne přelézám cestu Pal Publico 8c a při lezení se cejtim, jak kdybych měl o 5 kilo míň. Ostatní taky přelejzaj svoje projekty a obecně panuje hodně povznesená nálada. Potom zkouším cestu 24 hours party people 8c, kterou jsem zkoušel už loni. Prokrokuju a vim, že daším to vylezu. Za 10min později se tak taky děje, akorát mě jistič trošku podrží v nejtěžším kroku cesty. U řetězu kroutim hlavou a vim, že to musim vylízt ještě jednou – dost kuriózní situace. Za 30 min přelézám znova, už ne s takovou převahou, ale na to už se historie neptá.

2_3

Co se týče počasí, tak musím říct, že skvělý. Po loňských dvou týdnech kdy jsme měli maxima okolo 2°C, bych řekl, že dokonce geniální.  Ke konci teda přišla studená fronta a 60cm sněhu, což nás teda všechny (včetně Španělů) dost překvapilo – ale zas kdo kdy viděl tolik sněhu ve Španělsku žejo.

Nechci se úplně rozepisovat o konkrétních cestách atd. Shrnul bych to tak, že jsme se měli fakt skvěle, spoustu jsme toho vylezli, něco si rozlezli na příští rok, poznali spoustu novejch lidí a byl to fakt nářez.

Díky všem kdo tam byli, Kubovi za fotky a těšim se na další rok!

3_2

Seznam přelezů:

Bumaye 8c+

Directa Rodillar 8c/c+ (3. nález)

Pal Publico 8c

24 hours party people 8c

El Membre 8c

Darwin dixit 8c

El Ball del Triceps 8b (flash)

No Chain, No gain 8a (flash)